Tips voor een perfecte fotoshoot

Kledingtip algemeen

Trek kledingstukken aan waarin jij je prettig in voelt. Want als jij je lekker voelt, komt dit ook zo over op de foto. Echter, voorkom kleding met drukke dessins. Ook felle kleuren (met name rood) worden afgeraden. Dit trekt teveel de aandacht. Frisse kleuren leveren over het algemeen de mooiste foto's op. Donkere kleding levert vaker sombere foto's op.
Let op kleurcombinaties; een zwarte beha zal zichtbaar zijn onder een witte blouse.
Gebruik geen kleding met grote teksten, logo's en merken. Neem meerdere kledingstukken mee voor variatie.
Neem bijpassende accessoires mee. Je kunt hierbij denken aan sieraden, mutsjes, hoeden, petjes, haarbandjes, strikjes, (zonne)brillen, paraplu, knuffels en dergelijke.


Kinderen en Babyshoot

Zorg ervoor dat de kinderen goed uitgerust zijn. Neem tijdens de sessie iets te eten of te drinken mee voor tussentijdse afleiding. Neem ook accessoires zoals zijn favoriete knuffel. Natuurlijk hebben wij ook diverse attributen als knuffels, mutsjes en dergelijke die we kunnen gebruiken.
Babyshoot: De mooiste foto’s van pasgeborene worden gemaakt als de baby tussen net geboren en 12 dagen oud is. De baby slaapt dan nog heel veel en heeft nog veel puurheid en zachtheid. 
Wij adviseren pasgeboren baby's slechts naakt of in een luier gekleed te laten fotograferen. Ongeacht de maat, kleding heeft de neiging om veel te groot te zijn en komt daardoor erg onhandig over op de foto. Een naakt (of in luier geklede) pasgeborene zal zorgen voor tijdloze foto's die je voor een mensenleven zal koesteren.

Zwangerschap 
Draag enkele uren voor de fotoshoot geen strak zittende kleding. Deze laten strepen achter op je lichaam welke te zien zal zijn op de foto..
Een mooie periode om foto’s te nemen van je zwangerschap is rond de 34e - 36e week omdat je buik dan mooi rond is.

Groepsfotografie 
Zorg ervoor dat de kleding van iedereen goed bij elkaar past. 
Wees niet bang voor extra gewaagde fotoshoots. U kunt kiezen voor een mannelijke of een vrouwelijke fotograaf.

Glamour 
Draag enkele uren voor de fotoshoot geen strak zittende kleding. Deze laten strepen achter op je lichaam welke te zien zal zijn op de foto. Vergeet niet je eigen make-up!

Op locatie

Indien je een fotosessie hebt op locatie en de zon schijnt; neem zonnebrandcreme mee en drink voldoende water. Beperk het gebruik van parfum e.d. Dit lokt vliegen en wespen aan!

Poses voorbereiden: Om een indruk te krijgen van verschillende poses: Pak een paar modetijdschriften of reclameboeken en probeer een aantal poses na te doen voor de spiegel. Neem deze bladen eventueel mee naar de fotoshoot.

Scheren/ontharen

Scheer alle haren weg die hinderlijk te zien zouden kunnen zijn, d.w.z. oksels, benen en eventueel bikinilijn. Het wordt afgeraden om tot twee dagen voor de fotoshoot te waxen of te harsen! Epileer ook eventueel de wenkbrauwen. Zorg ervoor dat je de dag vóór en op de dag van de fotoshoot voldoende water drinkt. Dit ter voorkoming dat je er uitgedroogd op de foto uitziet.

Zonnen/zonnebank

Houdt bij het zonnen rekening met je fotoshoot. Voorkom verbranding, smeer jezelf goed in met zonnebrandcrème. Een rode huid ziet er niet mooi uit op de foto. Zorg ook dat je geen strepen krijgt van het zonnen. Deze strepen zijn erg zichtbaar op foto's en ze geven je het kenmerk van een onervaren model. Gebruik geen zelfbruiner. 

Make-up 
Draag zorg voor je eigen visagie. Neem in ieder geval make-up mee (foundation, lippenstift en eventueel lipgloss, mascara en oogschaduw).


Vraag gerust tijdens de shoot om enkele gemaakte foto's op de camera terug te zien. Dan kun je nog eens extra letten op je houding, kleding, uitstraling, etc.

Een fotoshoot is vooral heel veel plezier hebben. Er gebeurt niets wat jij niet wilt. Je hebt een doel en wij zullen alles inzetten om dit doel te verwezenlijken